/ BIOLOGISCH LEER VAN NEDERLANDSE BODEM

 

TLC wil de transparantie van de leerketen vergroten. Onder de noemer "Van gras tot tas" brengen we het leer gemaakt op basic van Nederlandse biologische runderen op de markt. Met boeren, leersector en designers ontwikkelen we een zo duurzaam mogelijke, transparante keten van producten die het verhaal van het landschap vertellen. Met ‘biologisch leer’ verwijzen we naar de leefomstandigheden van de koe. 

 

 

LOOI -TECHNOLOGIE

In samenwerking met de technici van diverse chemie concerns ontwikkelt TLC eigen receptuur voor haar leer collectie en klanten. We looien chroom, bij voorkeur metaal vrij en van vrije aldehyde. Wij kiezen voor het reduceren van het aantal gebruikte chemicaliën, water, en elektra in onze receptuur. De recepten zijn niet standaard en verschillen per toepassing en wensen van de klant.

“De Nederlandse leersector kan verduurzamen door

transparantie te brengen in de productieketen. Van de leefomstandigheden van de koe tot de plaats waar en manier waarop huiden worden verwerkt tot leer. Alleen dan kunnen merken en consumenten overwogen voor duurzaam vervaardigd leer kiezen. Met onze producten voor verschillende stappen in

het leerproductieproces, laten we zien dat wij gebruik maken van producten die geen negatieve impact hebben op mens en milieu.”

TLC leer in CircL

January 28, 2017

Odette Ex van Ex Interiors volgde in contact met Janine en Matthea de ontwikkelingen

rond TLC en Aduu Mal 2.0 nauwgezet. Ze bezocht Mongolië en maakte kennis met de doelstellingen en het initiatief van TLC. Het eerste leer dat TLC nu ontwikkeld heeft, is recentelijk toegepast in het circulaire paviljoen van ABN AMRO in Amsterdam, genaamd Circl. “Bij het ontwerp van het interieur moesten we onder andere op zoek naar een circulaire oplossing voor de zitbanken in het paviljoen. Door de manier waarop het leer - van begin tot einde - in de keten behandeld wordt, hebben we niet alleen invulling kunnen geven aan deze circulaire eis maar beschikken we tevens over een puur product, waarbij je de oorsprong uit de natuur in de schoonheid van het leer direct terugziet”, aldus Odette Ex.

1 / 1

Please reload

/ CONTACT

 

TLC Leather

van gras tot tas

 

P/a Heuvelpark

Heuvelstraat 5

5101 TB Dongen

matthea.vanstaden@tlc-leather.com

janine.caalders@tlc-leather.com