/ LANGSTRAAT REVISITED

 

De Langstraat was ooit het centrum van de leerproductie in Nederland en misschien wel wereldwijd. De huiden van Brabantse koeien werden daar gelooid en verwerkt tot schoenen, tuigage en andere producten. 

 

De Langstraat als centrum van leer- en schoenen bestaat nog steeds. In Waalwijk en omgeving zitten veel gespecialiseerde bedrijven met kennis over leer, die over de hele wereld wordt geëxporteerd. Waalwijk heeft de grootste concentratie van schoenhandelsbedrijven van Europa. 

 

Met het project Langstraat Revisited wil TLC-Leathers de verborgen leereconomie van Waalwijk en omgeving weer zichtbaar maken. Daarom heeft TLC aan studenten van Kunstacademie St Joost in Breda gevraagd om rond dit thema een ontwerp te maken. Een aantal resultaten hiervan zijn tot eind november te zien in het gemeentehuis in Waalwijk.

 
Resultaten van de studenten

 

Hieronder vindt u korte toelichting op het werk dat de studenten voor TLC maakten. De werken zullen later in het najaar van 2017 en in 2018 op verschillende wijze gepresenteerd worden als onderdeel van activiteiten die TLC verder ontwikkelt. Aankondigingen worden op de homepage bekend gemaakt en via Facebook. Op de hoogte blijven ? stuur dan een email naar matthea.vanstaden@tlc-leather.com

/ CONTACT

 

TLC Leather

van gras tot tas

 

P/a Heuvelpark

Heuvelstraat 5

5101 TB Dongen

matthea.vanstaden@tlc-leather.com

janine.caalders@tlc-leather.com